3 Mart 2016 Perşembe

on

Acaba her şey şansa mı bağlı?
İş dünyasının yakından tanıdığı “In Search For Exellence” ve birçok kitabın yazarı, araştırmacı Tom Peters’a göre üst düzey yöneticilerin en başlıca niteliklerinden birisi ‘aksiyon odaklı’ olmaları. Bu kişilerin işlerine bakış açıları şu kelimelerle özetlenebiliyor: “Yap, düzelt, dene.” Zira gelecek ‘risk’ alabilenlerin. İkinci dünya savaşına damgasını vurmuş müttefik kuvvetlerin komutanı General Douglas McArthur’a göre yaşamda hiç bir güvence yok sadece fırsat var. İşin ilginç tarafı ise fırsatları aradığınızda istediğiniz güvenceye kavuşuyorsunuz. Ancak güvence aradığınızda elinize güvenceyi yaratacak fırsat geçmiyor.
İşte öneriler:

Disiplinli Olun
Başarı için gerekli olan en önemli nitelik disiplinli olmak. Bu yapmanız gereken herhangi bir şeyi yapabilmeyi gerektiriyor. Her gün belirlediğiniz hedeflerinize sizi yaklaştıracak bir adım atın. Bunu yaparken hedefinizin büyüklüğü ve gereken zaman sizi yıldırmamalı ve vazgeçirmemeli. Bu hedefleri bölümlere ayırın ve her bölüm için ayrı bir plan yapın.

Zayıf Yönlerinizi Güçlendirin
Hazırlık ve pratik yaparak zayıf yönlerinizi güçlendirebilirsiniz. Bu noktada karşılaştığınız her durumda kendinize sürekli olarak yöneltmeniz gereken sorular şunlar olmalı: “Be ne yapabilirim? “Eğer bunu iyi yapabilirsem yaşamımda gerçek bir değişim sağlayabilirim”.

Zaman Yaratın Okuyun ve İzleyin
Bilgi ve motivasyonunuza katkıda bulunacak kitapları okumak videoları izlemek için bir zaman yaratmalısınız. Bunu başta biraz zorlayarak bir alışkanlığa dönüştürmek sizin elinizde.
Gıdanıza Dikkat Edin
Ne yiyeceğinizle ilgili elinizin ucunda çok bilgi var. Ancak bunu uygulamak sizin elinizde. Displin… disiplin…

Olumlu Düşünün ve Davranın

Harvard Üniversitesinde Dr. Abraham Zaleznik’in yaptığı bir araştırmaya göre başarılı insanlar başarısız insanlara göre hayal kırıklıklarından çok daha çabuk toparlayabiliyorlar. Hayal kırıklığına uğradığınızda daha büyük bir azimle ve enerjiyle harekete geçin ve eğer isterseniz engellerin önünüzden bire birer çekildiğini göreceksiniz...
 

0 yorum:

Yorum Gönder