9 Aralık 2016 Cuma

on






Motivasyon size rutin yaşam aktivitelerinizi istekle ve coşkuyla yapmanızı sağlayan enerjiyi verir. Yaşama bağlanmanızı sağlar. Motivasyonu yüksek bir kişi çevresindekilere de bunu hissettirir. Bulunduğu ortamlara enerji ve neşe katar.
Beyninizdeki düşünce merkezlerinde üretilen motivasyon duygusunu bir taraftan dış etkenler, bulunduğunuz ortam ve karşılatığınız çeşitli durumlar yaratabilirken tamamen içinizde, zihninizde de oluşturabilirsiniz.
Günlük yaşamınızda, motivasyonunuzu yüksek tutabilmek için biraz gayretle kolayca yapabileceğiniz ve yaptıkça bir alışkanlığa dönüşerek yaşam biçiminizde de değişimler sağlayabileceğiniz birçok şey var. Bunları hemen uygulamaya başlayın ve olumlu etkilerini gördükçe sürekli bir hale getirmeye çalışın:

Her yeni güne başlarken mutlaka bir hedefinizi olsun. Her yeni güne başlarken o gün sizi hedefinize/hdeflerinize yaklaştıracak gelişmeler olabileceğini düşünün. Bunun heyecanını yaşayın. O gün olmazsa bir sonraki gün olacağınla ilgili ümidinizi koruyun.
Göreceksiniz bu beklenti motivasyonunuzu yüksek tutacak.

Teşekkür etmeyi bir alışkanlık edinin. Sizin için görevi de olsa, gönüllü olarak veya yardım için de olsa herhangi bir şey yapan herkese teşekkür edin. Bu davranışınızla kendinizi mutlu hissederken o kişileri de olumlu yönde etkileyeceksiniz.

Her fırsatta yardıma ihtiyaç duyan birisine yardım edin. Bu yaşlı bir kişiye, bir çocuğa, bir sokak hayvanına, o anda yardıma gerek duyan herhangi bir canlıya yardım etmek olabilir. Önemli not: İstanbul’da yaşıyorsanız dikkatli olun !

Düzenli spor yapın, yürüyün, koşun, bisiklete binin. Bedeninizi düzenli çalıştırarak sağlığınızı korurken kendinizi çok daha iyi ve enerjik hissedeceksiniz. Başkaları da bunu fark edecek. Ve bu durumdan dolayı kendinizi takdir edecek ve motivasyonunuzun arttığını göreceksiniz.

Her zaman yeni bir şey öğrenmeye istekli olun. Bunun için sözü değerli kişileri, uzmanları dinleyin, onlara sorular yöneltin. Merak edin, araştırın okuyun. Yeni şeyler öğrenmek zihinsel olarak sizi besleyeceği için kendinizi iyi hissedeceksiniz ve motivasyonunuz yükselecek.

Zamanınızı olumlu düşünen ve konuşan kişilerle geçirmeye gayret edinin. Olumlu kişiler hedeflerinize ulaşma arzunuzu ve bunun için gösterdiğiniz çabaları takdir eder ve desteklerler. Siz de aynı davranışı onlar için yapın. Bu kişilerle birlikte zaman geçirirken motivasyonunuzun yukarıya tırmandığını hissedeceksiniz.

Olaylara hep olumsuz yönünden bakan, sürekli eleştiren, şikâyet eden kişilerden uzak durun. Bu tür televizyon programlarını izlemeyin, sosyal medya paylaşımlarını takip etmeyin. Böylece en değerli varlığınız beyninizin zehirlenmesini önlemiş olacaksınız.

Hangi din, felsefe, inanç türü olursa olsun inanmak ruhu besler. Ruhunuzu beslemeye zaman ayırın. Beslenen ruh mutlu ve istekli olacaktır.

Ve son olarak…
Bugününüz ne kadar kötü geçmiş olursa olsun yarının yeni fırsatlarla, olumlu gelişmelerle dolu olacağını unutmayın. İyimser bekleyişinizi ve ümidinizi hiç kaybetmeyin. Ayrıca başınıza gelen her terslik ve kötü olayı bir uyarı ve ders olarak düşünün. Kalkıp yola devam ettiğiniz takdirde arzuladıklarınıza ulaşmak üzere harekete geçmişsiniz demektir. Göreceksiniz bu davranışınız sayesinde arzularınız gerçeğe dönüşecek.

0 yorum:

Yorum Gönder