5 Aralık 2015 Cumartesi

on


Müşterilerinizle ilk tanıştığınız görüşmede oluşan kıvılcımla ilişkiniz başlayabilir. Ancak tüm ilişkiler gibi bu ilişkinin de kimyası zamanla bozulma riski taşır. Gönderdiğiniz her e posta, telefon ve yüz yüze yaptığınız görüşmeler, müşterinizin memnuniyetsizliğine ve sizden uzaklaşmasına yol açabilir

Kazanılmış bir müşteriyi elde tutabilmek yeni bir müşteri kazanmaktan daha zor olabilir. Bu durumda, düzenli olarak mevcut müşterinizin mutluluğunu gözden geçirebildiğiniz bir yöntem kullanmalısınız. Şirket yöneticileriyle yapılan bir araştırma sonuçları bakın neler öneriyor:
·         Müşterilerinize değer verdiğinizi gösterin. Onları ziyaret edin, e posta gönderin. Zaman zaman bir teşekkür notu gönderin. İyi bir ilişki için iyi bir iletişim kurmalı ve bunu canlı tutmalısınız. Zira müşterilerinizle süregelen çalışma nedeniniz, onların başarılarına verdiğiniz değer, önem ve gösterdiğiniz ilgidir. Eğer bunu onlara iyi bir iletişim yoluyla hissettiremezseniz ilişkinizi sorgulayabilirler.

·         Gerçek şu ki, müşterilerinizin işiyle ilgili ne kadar detaylı bilgiye sahip olursanız onlarla görüşmeleriniz müşterileriniz için o kadar verimli, faydalı ve anlamlı olur. Böylece müşterileriniz size daha çok zaman ayırmak ve sizinle daha sık görüşmek isteyecektir. 

·         Müşterilerinizle açık ve dürüst bir ilişki kurun ve iletişim kanallarını sürekli açık tutun.Net, açık bir iletişim ve anlayış, ilişkinin verimliliğini izlemek ve yükseltmek için tek yoldur. Bunu iki yönlü trafik akışı olan bir caddeye benzetebiliriz. Her iyi ilişkide olduğu gibi müşterinizi iyi tanıyın ve onu iyi anlayın zira belirsizlik kötü sonuçlara neden olur.

·         Rahatlık uzun dönem ilişkilerinin düşmanıdır. Bir noktada müşterilerinizle ilişkinizi evliliğe benzetmeniz gerekir. Müşterinizin sizinle İlişkisini sürdürme isteğini en yüksek düzeyde tutun. Müşterilerinizi çantada keklik olarak görmeyin. İlişkinizin bayatlamasına izin vermeyin ve onların zamanla değişen gereksinimlerine uyum sağlayın. Müşteriniz kendi ürün ve hizmetlerine duyduğunuz sevgi ve candan ilgiyi hissettiği sürece gözleri başka birisini arar mı?
T   TABİİ Kİ ARAMAZ…

0 yorum:

Yorum Gönder