31 Ocak 2015 Cumartesi

on

Bireyi olduğunuz ya da yönetmekte olduğunuz takımınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunun yanıtını, aşağıdaki takım başarı kriterlerine göre bir değerlendirme yaparak alabilirsiniz.

İLETİŞİM: Takım Bireyleri Arasında İletişim Nasıl?

Takım üyeleri bir araya geldikleri, toplantılar, yemek, eğlence vb. sosyal ortamlarda birbirleriyle rahatça konuşup sohbet edebiliyorlar mı? Suskun duruşlar, ilgisiz ve kopuk davranışlar var mı? Yoksa aralarında şakalaşmalar, kahkahalar, takılmalar gözlemliyor musunuz? Takım arkadaşlarınızla birlikte olmaktan zevk alıyor musunuz? Arkadaşlarınızın yanında olduğunuz anlar keyifli geçiyor mu?

TAKIM ÇLIŞMASI: Takım Bireyleri Arasındaki Dayanışma Nasıl?

Takımınızda herkes kendisinden beklenen görevin bilincinde mi? Görevler farklı olsa bile herkes birbirini tamamlayıcı davranış ve çaba içinde mi? Ortak hedefin yakalanması için bireysel katkılar yapılırken aynı zamanda birbirlerinin başarısı için de aralarında dayanışma gözlemliyor musunuz? Birbirinize destek veriyor musunuz? Ortak sorumluluk bilinci oluşmuş mu? Yoksa herkes sadece kendi hedefinin peşinde mi? Herkes bu takımda olmaktan mutlu mu?

YARATICILIK: Takımınız Yeni Stratejiler, Yöntemler, Üretebiliyor mu?

Takım arkadaşlarınız her fırsatta, gün be gün yapılan işlerle ilgili yeni yöntemler ortaya atıyorlar mı? Toplantılarda görüşlerini, geliştirici ve yapıcı eleştirilerini saklamak yerine rahatça paylaşıyorlar mı? Değişen durum ve gereksinimlere göre farklı görevler üstlenebiliyorlar mı? Herkes deneyerek başarılı bir sonuç elde ettiği bir yöntemi takım arkadaşlarıyla paylaşmak arzusu sergiliyor mu? 

ZORLUKLARLA MÜCA
DELE GÜCÜ: Takımınız Sorunlarla Karşılaştığında Nasıl Davranıyor?

Takım gerek içeriden gelen (şirket politikaları, yapısal değişiklikler vb.) ve gerekse dışarıdan(pazar koşulları, müşteriler vb.)başarısını engelleyici bir durumla karşılaştığı zaman, suskun kalmak, geri çekilmek, moral bozukluğuna uğramak ve küsmek yerine, bu olumsuz durumu olumluya çevirmek için çaba harcıyor mu? Takım bireyleri olarak çözümler üretip engelleri aşabiliyor musunuz?   


Bu sorulara yanıtlarınız “EVET” ise BAŞARILI BİR TAKIMLA çalışmaktasınız.

0 yorum:

Yorum Gönder